logotype
  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide4
  • slide5
23 -February -2018 - 03:21

Biográfia

A 2007-ben alapított zenekar tagjainak zeneimádata már gyermekkorban megkövetelte, hogy szenvedélyüknek hódoljanak. Dalaik olykor lendületesen, máskor erőszakosan, néha elgondolkodtatóan próbálnak csapást mérni a hallgatóságra, megérinteni őket egy láthatatlan kézzel olyan elkerülhetetlen érzéseik közepette, mint az elmúlás, a szerelem, a félelem, a születés fájdalma, a halál dübörgése, a szenvedés miértje.

A zenekar Tánc a lét szélén című bemutatkozó albumán található 17+1 dal mindegyike ellentmond az, elsőre talán furán csengő zenekari névnek: WÉGSŐ CSAPÁS.

„Mászom a földön, és nem is látják,
Hogy talpuk alatt egy más világ jár
Értékes hernyóbundába öltözve.”

Találóan, olykor viccesen vagy ironikusan közelítik meg dalaikban azokat a mindannyiunkat érintő problémákat, amelyek más formában akár sírásra is késztethetnének bennünket. A WégSő CsApáS esetében szó sincs erről! Elképzelhetetlen, hogy a lemezt hallgatva ne kezdjen el táncolni, még inkább „pogózni” bárki, akinek a szívéhez – és füléhez – kicsit is közel áll a punk életérzés – és hangzás. És ez a fiatalos-bolondos lendület négy képzett és tapasztalt úriemberből fakad.

Felszeghy Tibor szövegíró, dalszerző, énekes, gitáros korábban verseket zenésített meg, ma pedig egy bábszínházat működtet, de 12 éves kora óta rockzenésznek készül.

Rózsa László alapító- és dalszerzőtárs élvezetes feladata a basszus szolgáltatása, egyébiránt hangmérnökként tevékenykedik. A Honfoglalás és a Sacra Corona film- és lemezfelvételeiért szakmai elismerésben részesült. Korábban több dalt írt és hangszerelt különböző előadóknak és zenekaroknak.   

A dobok mögött Pleskó Béla, aki hosszú évekig járta a világot saját zenekarával, illetve vendégzenészként. 

Herbály Péter, mint egész eddigi életében, most is szerelmét, a gitárt szólaltatja meg.

Mit is hallhatunk hát? Dallamos, lendületes punk-rock zenét, hihetetlenül igényes, vers-szerű, közérthető és szinte kötelezően énekelhető szövegekkel párosulva.

2008 februárja óta számos helyen megfordultak élő koncertjükkel, és dalaik most, ezen a lemezen bárhová eljuthatnak, valóra váltva gyermekkori álmokat, társként szolgálva a hétköznapokban.

„Leránthatjuk végre a fátylunk,
Kendőzetlen, meztelen állunk,
Itt van a hely, hát megtaláltad
és a Wégső Csapást megkapod!”

2018  Wégső Csapás zenekar  Created: DDC Stúdió weblapod.com